top of page

''See tüdruk'' ehk minu viimase aja mõtted

Hei!!

Mul tekkis väike äkksoov kirjutada oma viimase aja mõtted üles, puht vabal ja loomingulisel viisil, mis aitavad vahetusaastat veel ühest küljest näha.

''Nii et ma olengi siis see tüdruk. See tüdruk siniste silmade ja helepruunide juustega. See tüdruk, kes kannab alati veidike kummalisi riideid, mis panevad inimesi päid pöörama, pakkudes huvitavat ja omapärast kontrasti musta-valge segusele toonile. Tüdruk, kes uurib teisi eemalt natuke äraolevil, kuid samas niivõrd keskendunud pilgul, sisenedes kui iga inimese maailma, astudes erinevate iseloomude ja kultuuride rägastikku. Tüdruk, kes esiti kogeleb natuke võõras keeles rääkides, kuid kui õige joone peale saada, läheb jutt ludinal. Tüdruk, kelle naeratus paneb tema klassikaaslasi võrdlema nende enda omadega, ainult et mõista, et õnn paneb meid kõiki ühte moodi suunurki kergitama. Tüdruk, kes kõõritab silmi taeva poole, otsekui oodates pilve tagant piiluvat päikest või külma, nahka turri tõmbavat vihma. Tema, kes ta käib ringi, nägu naeru täis või tüdimusest väsinud, kui ta oma kodumaa tõelist olemust varjavaid nähtamatuid müüre maha võtab. Tüdruk, kes ei oska rääkida sidrunhappest keemias, aga teab suurepäraselt kuulata ja tunnis kaasa teha. Tüdruk, keda kõik suu ammuli jõllitavad, kui ta ajaloos kümme lehekülge jutustab. Tüdruk, kelle järel inimesed sosistavad, uudistavad ja kelle juurde tullakse purustama kahte rahvust ühendavat seina, mis kätkeb endas ootusi, lootusi ja kuulujutte. See tüdruk, kes jättis terve oma senise elu terveks aastaks. Tüdruk, kes lahkus päeval, mil lennuk rajalt võttis ja ei naasenud enam kunagi endisena tagasi. See on see väikest kasvu tüdruk, kes muutis oma unistuse elluviimise nimel ilmvõimatu reaalsuseks. Tüdruk, kes naeris läbi pisarate kõige ilusamatel hetkedel. Tüdruk, keda kõik pinevil silmil jälgisid, kui ta midagi uut proovis. Tüdruk, kes pressis igat sõna kakskümmend sekundit suust välja, kuni muutis ühe lause viiesekundiliseks. Tüdruk, kes kõndis raamat käte vahel, kirjutades üles igat tundmatut ja keerulist fraasi. See on tüdruk, kes otsustas muuta üheksakümmend inimest oma perekonnaks. Tüdruk, kelle jaoks

muutus kevadine päike tagasi lumes helklevaks keraks. Tüdruk, kes valis omale miljonite inimeste seast need kõige paremad ja lähedasemad sõbrad. Kes suunas oma armastuse oma uuele perekonnale, andes neile endast kõik, mida anda oli. Tüdruk, kes jälgis mööduvat mägist maastiku rongiaknast, pea täis lõpmatusi. Tüdruk, kes murdis läbi inimeste ehitatud raamidest tema kodumaa kohta, tõestades neile vastupidist ja helgemat reaalsust. Tüdruk, kes õppis hindama vaid seda, mis südames, mis kujundavad meie hinge kõige kaunimaks. Tüdruk, kes õppis laskma lahti, kaheks kuuks, aastaks, võib-olla igaveseks. Tüdruk, kes on laotanud end laiali üle terve maailma, luues kodu kõiges ja kõikjal. Tüdruk, kes astus oma suurimale hirmule vastu, ainult et näha, et hirmu polnud kunagi olemas; see voolas temast läbi kui langeva vee kerge vulin. Tüdruk, kes õppis keskenduma hetkele, tüdruk, kes ei lasknud end alla viia teiste arvamustest või ütlemistest. Tüdruk, kes viis end suurimale enesearengu- ja kasvu teekonnale. Kes hoidis käes veidike vildakat pilti oma elust enne. Tüdruk, kes tõstab pea lootuse ja õnne suunas, kes vaatab igat päeva kui eraldi seisvat olendit. Tüdruk, kelle välimine pool tundub väike, kuid kelle sisemus kahiseb sügavikest. Tüdruk, kes ei andunud alla raskustele ja elu käändkäikudele. Tüdruk, kes teab, et see teekond pole veel kaugeltki lõppenud, kui aasta välismaal kukub. Tüdruk, kes lõi uue, uue maailma, tüdruk, kes tegi midagi, mida keegi ei uskunud teda kunagi tegevat.

Ja nüüd te küsite, kes ikkagi on see tüdruk? Vastus on lihtne..

See on see tüdruk, kes läks vahetusaastale.''

Liis

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page